Kategorier
Musikbruset

Ikoner: Fotografier från decennierna som aldrig tog slut

Av Jörgen Holst

ikoner

Gillar man fotografi och musik samt är en smula nostalgiskt lagd är den här stora boken en riktig guldgruva.

LarsÅke Thuresson började som tämligen ung att fotografera och kom att jobba som frilansfotograf i början av 1960-talet. Hans andra stora intresse var musiken. Det blev därför naturligt för honom att börja fotografera musiker.

Ikoner är ett urval av de bortåt 65 000 bilder LarsÅke Thuresson tog under 60-talet och tidigt 70-tal. Det är svart/vita-foton tagna från skiftade platser på en mängd kända och en del idag kanske närmast bortglömda musiker. Bland några av de mer kända kan nämnas – Rolling Stones, Beatles, BB King, Jimi Hendrix, Abba, Alice Babs, Björn Skifs, Who, Bob Dylan och Cornelis Vreeswijk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s