Kategorier
Aktuellt Lokalt!

Lyxlirare och motorbuller

Av Frida Werner

Gammal racerbil

Två år har gått sedan förra gången de var i krokarna. Förra året gick jag bet men i år blir det andra bullar då den ljuva bullerkakafonin spelar sin orkester i södra Sverige igen. Vad jag talar om? Jo, superbilrallyt Gumball 3000 såklart, som i år troligtvis kommer i närheten av Halmstad. Jag var nog inte den enda som (till mina kollegors förtret) gjorde, inte bara ett, utan två högljudda ärevarv på kontoret efter att årets rutt blev offentligt.

Det var året 2013 som jag stod längst fram i publiken vid Koenigseggs fabrik i Valhall Park i Ängelholm. Till min stora förtjusning var det inte bara deltagande bilar i Gumball 3000 som vi fick se, utan dagen till ära körde Koenigsegg ut och paraderade upp flera av deras alldeles fabriksfärska superbilar. Jag överdriver inte när jag säger att man fick ont i örat när förarna satte plattan i mattan. Att dessa små och nätta monster till maskiner kan åstadkomma ljud i den skalan – ofattbart – men mäktigt och mitt hjärta har klappat i otakt alltsedan den dagen.

I år startar Gumball 3000, den rullande folkfesten, 24:e maj i Stockholm och avslutas (som mästaren av höftrullningar en gång sjöng) i Viva Las Vegas! I deltagarlistan kan vi bland annat se Svenska Jon Olsson i sin monsteraudi med de futtiga (sic!) 900 hästarna. Vi får också hålla tummarna för att uramerikanen David ”The Hoff” Hasselhoff deltar också detta år, kan han då damma av gamla K.I.T.T månntro? Kan ju alltid hoppas.

För den som inte har koll på vad Gumball 3000 är vill jag kort förklara. Det är ett rally som körs en gång per år. Rutten är alltid olika och kan gå varsomhelst i världen, deltagarna är jet setare med de allra djupaste fickorna och trots att det ska vara en tävling liknar den nog mer en flera dagars lång fest och mer rätt är nog att kalla ”sporten” för champagnerally. För att få delta krävs framförallt tre saker: superschysst bil, tung högerfot och en extremt välfylld plånbok, då det kostar omkring en halv miljon kronor att delta! Galet!

Funderar du på att delta nästa år men sitter just nu och tittar förtvivlat på en alldeles för mager spargris? Då kan det vara dags att börja göda den och som en hjälp på traven kan biblioteket låna ut böcker med passande titlar som:

Bli grymt rik på aktier! : så enkelt är det att bli miljonär : en vägledning till framgång genom egna funderingar, långsiktighet och bevarat tålamod / Anders Haskel

Därför vill vi att du ska bli rik : två män, ett budskap / Donald J. Trump, Robert T. Kiyosaki ; [med] Meredith McIver, Sharon Lechter

Investeringsboken : din guide till ekonomiskt oberoende / Anders Ström

Mer klirr i kassan / Patrik Grimlund & Magnus Hedberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s