Kategorier
Aktuellt Vetenskaper

Topplistan!

Prispall med tre dockor

Årets mest lånade fackböcker på Biblioteken i Halmstad.

Överst på listan, från hylla Ve, hittar vi Depphjärnan av Anders Hansen. Anders är psykiatriker och släppt ifrån sig ett flertal populära böcker de senaste åren. I denna sin senaste bok tar han upp frågor kring mekanismerna bakom depression och presenterar teorier kring hur man kan undvika att bli deprimerad. Boken har lånats 101 gånger hos oss i år!

Hjärtat av Daniel Bergman, som du hittar på hylla Ikz, är vår näst mest lånade bok bland facklitteraturen i år. Boken är en gripande biografi, om att växa upp med två frånvarande konstnärsföräldrar, om att börja jobba inom film för att sedan helt byta bana, om att jobba inom sjukvården och sedan själv bli vårdtagare svårt drabbad av sjukdom samt den starka kärleken till ett eget barn. Hjärtat har hittills i år uppnått 92 utlån.

På tredje plats hittar vi ännu en biografi från teaterns och filmens värld på hylla Ikz;  Som ett surr mellan brösten av Marianne Mörck har lånats 82 gånger hittills i år. I boken får vi ta del av Mariannes minst sagt händelsefulla liv, med början hur hon som liten barnhemsbebis blev adopterad fram till hon blev folkkär som karaktären Birgitta i TV-serien Bonusfamiljen.

En mycket prisad journalist och bok hittar vi på vår fjärdeplats: Tills alla dör av Diamant Salihu. Här får vi läsa om konflikten mellan gängen Dödspatrullen och Shottaz i Järvaområdet i Stockholm och Diamant vill ha svar på den överhängande frågan: Varför mördar ni varandra? I jakten på svar möter vi en förlorade generation unga män, konsekvenserna av samhällets svek men även personer som vägrar ge upp hoppet. När boken inte är utlånad finns den på hylla Oep varifrån den lånats 69 gånger i år.

Fjärdeplatsen med 69 lån delas av Korthuset från hylla Rbz, skriven av den före detta toppfotbollsdomaren Jonas Eriksson. Han skildrar i boken vad som sker bakom kulisserna på den internationella toppfotbollen och där finns det, enligt Jonas, en rörelse som präglas av korruption, svågerpolitik och egoistiska världsstjärnor.

God jul och gott nytt facklitteratursläsår önskar vi från fackavdelningarna på Biblioteken i Halmstad!

Bok med julgran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s