Kategorier
Månadens mord

Mordet på sexbarnsmamman

Av Håkan Olsson

I november 1997 mördades Sheila Bellush av en torped vid namn Joey Del Toro. Via en skum mellanhand pekade allt på att Bellush förre man, Allen Blackthorne, var anstiftare. Sheila Walsh, född 1962, gifte sig 1982 med Blackthorne, paret fick två barn. Den efterföljande skilsmässan var av det svårare slaget, bägge anklagade varandra för misshandel av barnen. 1993 gifte Sheila om sig, med Jamie Bellush och två år senare nedkom hon med fyrlingar. För att undkomma exmannens stalking flyttade familjen till Florida.

Mördaren, som flydde till Mexiko men utlämnades till Förenta staterna dömdes till livstids fängelse, gånger två. Också ett par mellanhänder dömdes till långa fängelsestraff. Blackthorne fick samma dom som Del Toro. Efter att ha blivit svårt misshandlad i fängelset flyttades Blackthorne till an annan anstalt där han 2014 avled under oklara omständigheter.

rule

Om denna historia handlar Ann Rules bok Alltid vid din sida : en sann berättelse om besatthet, hämnd och mord (2004), (i original Every breath you take, precis som Police megahit från 1982, som ju också handlar om besatthet och svartsjuka). Rule följer fallet noggrant och försöker förstå de inblandades motiv och handlingar.

Rule är sen tidigare känd för sin bok om seriemördare Ted Bundy – The stranger beside me (1980).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s