Kategorier
Mot strömmen

Säg mig din hemlighet…

Av Frida Werner

TopSecretFile

Hemligheter – vi har dem alla, och för den som just nu sitter och ruskar nekande på huvudet, tänk efter, visst döljer även du en hemlighet? Det finns stora och det finns små. Det finns farliga och det finns ofarliga. Det finns lättsamma, det finns pinsamma. Ja de finns i alla de sorter.

När det doftar hemligheter har nog de flesta av oss en näsa som kan klå vilken blodhund som helst. Det är inte mycket som slår den underbara känslan av att få veta en riktigt smaskig hemlighet. Det är heller inte mycket annat som kan bygga upp en sådan frustration som att inte få veta svaret på en hemlighet. När den här frustrationen infinner sig kan det hjälpa att gå till bibblan. Bland hyllor av böcker finns ofantligt med kunskap och kanske kanske kan den rätta boken ge svar på en fråga.

Nedan har jag gjort en lista på hemligheter och frågetecken som driver mig till vansinne och som en bok kanske kan ge svaret på. I några fall har jag försökt matcha hemligheterna med en bok som kan hjälpa på traven och kanske lösa mysteriet:

  • Hur gör hypnotisören? Har ända sedan barnsben funderat över den här frågan, kan det vara så att jag kan finna svaret i Fredrik Praestos bok?
hypnotisorens-hemligheter-e-bok-med-ljud
  • Nu när oktober närmar sig kommer jag att tänka på hur en del människor kan få full pott på högskoleprovet? Mycket avundsjukt undrar man: hur gör folk?
  • Vad hände egentligen med Raoul Wallenberg efter andra världskriget?
  • Var Dag Hammarskjölds död en olycka eller låg andra makter bakom flygkraschen?
  • Vilken bil är snabbast runt ringen (Nürburgring) – Porsche 918, McLaren P1 eller La Ferrari? Detta är egentligen inte en hemlighet utan mer ett stort frågetecken. En fråga som aldrig kommer få något svar eftersom några av bilmärkena helt enkelt inte vågar ställa upp mot varandra i en tävling.

Sist men inte minst och den som är den mest intressanta hemligheten av dem alla och för vilken det inte finns en bok i hela världen som kan hjälpa till…

I engelskan finns ett träffande uttryck för hemligheter och nöjen som är oskyldiga men ändå lite genanta, dessa kallar man för Guilty pleasures (svenskt översatt: skyldigt nöje). Guilty pleasure är oftast någonting rätt banalt men som ändå kan uppfattas som rejält pinsamma om någon i omgivningen får veta det.

För att vara lite sportmannamässig och när jag ändå har underkläderna på vädring tänkte jag ta mod till mig och avsluta med att avslöja ett av mina guilty pleasures. Detta är inte någonting som jag är stolt över men som faktiskt är helt sant. Den handlar om dokussåpor. Någonting som jag generellt tycker är förödande tråkigt men det finns en som får båten i gungning. Nu börjar det hetta duktigt i kinderna. Håll i hattarna. Mitt Guilty pleasure är: Hollywoodfruar (!) och närmare bestämt Gunilla Persson. Hon får mig att fundera. Är hon på riktigt? Jag vet inte, jag har faktiskt inte en blekaste aning men hon har med sin skeva världsbild väckt min nyfikenhet.

Nå, vad har du för hemlighet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s