Kategorier
Aktuellt Nytt på hyllan Ut i världen

Osannolika bibliotek

Av Ulla Desombre

IP

Det har kommit en underbar bok om bibliotek, Improbable Libraries (Osannolika bibliotek)

Nu tycker jag egentligen att varje bibliotek är osannolikt på sitt sätt bara genom att finnas, vara öppet, gratis och mycket, mycket mer…men  Improbable Libraries tar med dig på en resa som går utanför allt det där.

Bokens omslag tycker jag är trist men tror det är med mening. Börja bläddra, du kommer inte att kunna sluta och när du är på sid 37 är du fast. Den sparsamma texten är på engelska men det känns oviktigt i sammanhanget även om jag tror på en översättning.

I Mongoliet kommer böckerna till nomadernas barn med kamel, i Birmingham finns ett gigantiskt People’s Palace och i Gent, Belgien, går det bra att låna från en installation utomhus. För er som drömmer om ett eget bibliotek i stil annorlunda finns finfina förslag på sid 136 och framåt. Läslust hos barn kan nog inte misslyckas om bokhyllan är som på sid 143. Nyfiken? Ja, det hoppas jag. Har du varit på något osannolikt bibliotek eller har du kanske ett så dela gärna med dig på vår Facebooksida.

Är boken utlånad kan du se några av bilderna, och även läsa, på nätet. Här är några av länkarna:

http://www.theguardian.com/books/2015/apr/12/improbable-libraries-alex-johnson

Huffington post

http://www.designboom.com/art/bookyard-an-outdoor-library-by-massimo-bartolini

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s