Kategorier
Mot strömmen Om jag var din hemmafru

Orka torka

Av Jeanette Malm

orka_torka_framsida

Våren är välkommen, förutom på en punkt. När ljuset ligger på mot köksfönstret ser jag varje litet fingeravtryck, hundhår, grushög – ja, hela hemmet ser allmänt sjaskigt ut. Så ser det antagligen ut hos de flesta, men hittills har jag inte sett ett heminredningsreportage som visar den sanna bilden. I stället matas vi med hemnetannonser, instagramkonton och facebookuppdateringar av det perfekta, välstädade och genomdesignade hemmet.

Tills nu. Boken heter Orka torka : motståndsinspiration från facebookgruppen Family Living – the true story. Det startade som en proteströrelse på Facebook som skrivande stund har 38 000 medlemmar. Här publiceras oredigerade bilder från vardagen, med stök och tvätt, vissna blommor och överfulla tvättkorgar.

Jag måste medge att det inte är odelat trevligt att titta på alla bilder i boken. Vårt konsumtionsöverflöd blir övertydligt när bild efter bild visar barnrum där golvet inte syns för alla kringslängda leksaker. Men fördelen är att plötsligt tycka att den egna röran inte är så farlig, trots allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s