Kategorier
Om jag var din hemmafru

En himla massa bakprogram

Av Jeanette Malm

Är det bara jag, eller är det inte så att det bakas mer än någonsin i Sverige? På tv är det bakprogram var och varannan kväll i alla kanaler, det finns mängder av tidskrifter om bakning och antalet bakbloggar är oräkneliga.

Baknings-TV följer mallen för tävlingsprogram. Deltagarna får ett uppdrag, en sträng jury bedömer och den som inte håller måttet (höhö) åker ut.

Vinnaren däremot, får göra en egen kokbok, eller bakbok kanske det heter. Här hittar du böcker från vinnare och domare i Hela Sverige bakar:

Älska att baka

älskabaka

Sockerchock

Birgittas bästa : favoritrecepten till det svenska fikat. Birgitta Rasmusson är sedan 1980-talet chef för ICA provkök och kvinnan bakom kakböckernas kakbok – Sju sorters kakor som sålts i smått fantastiska 3,4 miljoner exemplar.

För bakproffs finns tävlingsprogrammet Dessertmästarna. En av domarna heter Roy Fares (jo, han är kusin till regissören Fares Fares och skådespelaren Josef Fares). Roy Fares ger ut de allra läckraste bakböcker som verkligen väcker sötsuget. Vad sägs om Delicious – bakverk för en godare höst och vinter ; United States of cakes – bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten eller Sweet! – desserter och sötsaker.

delicious
sweet

I helgen ska jag baka en paj med saltkola, pecannötter och äpplen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s