Kategorier
Aktuellt

Gästbloggande sommarkraftaren Malvina!

bokhylla
Bokhög

Hej!

Jag heter Malvina Lundborg och under tre veckor har jag sommarjobbat på Stadsbiblioteket i Halmstad. På förmiddagarna har jag varit på fackavdelningen och på eftermiddagarna nere på skönlitteratur.

På fackavdelningen har jag haft lite olika uppgifter, bland annat så har jag ställt ut nya och gamla tidskrifter. Jag brukar ofta vara på Stadsbiblioteket men jag måste erkänna att jag inte var medveten om hur stort utbud av tidsskrifter biblioteket faktiskt har. Jag tror det är svårt att inte hitta den tidning man letar efter där, eller varför inte hitta en som man inte visste fanns?

Under mina veckor här har jag även flyttat om, organiserat och städat på Hallandsavdelningen. Där finns referensböcker rörande och knutna till Halland. Flera av böckerna är mycket gamla och vackert inbundna. Hallandsavdelningen är även den en avdelning som jag inte har haft så stor kunskap om, men den är mycket lärorik och intressant.

Utöver dessa uppgifter har jag även dammat bokhyllor och märkt om böcker. Vid tidigare besök på övervåningen och bland facklitteraturen har jag nästan alltid tyckt det är lite svårt att hitta det man letar efter. Under min tid här har jag dock förstått att systemet inte alls är så svårt, och om man bara går omkring lite bland hyllorna är det ganska lätt att hitta vad man söker efter, eller andra intresseväckande böcker. Annars finns det ju alltid kunniga bibliotekarier att fråga! Mitt tips till den som har tid över på biblioteket är leta lite bland bokhyllorna. Då hittar man säkert något nytt kul att läsa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s