Kategorier
Musikbruset

Klubb 27

Av Jeanette Malm

Stjäna med text Jimi Hendrix

Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain, Amy Winehouse, Brian Jones, Jim Morrison var alla fantastiska musiker. De har inte bara musiken gemensamt, tyvärr, utan också det faktum att samtliga dött vid 27 års ålder.

Börjar man som jag luska i om det finns fler medlemmar i det morbida sällskapet är svaret ja, men dessa är de mest kända. Varför har då så många begåvade musiker dött i samma unga ålder? Givetvis finns inget entydigt svar på frågan ,men konspirationsteorierna är många och vilda. Någon tror att de sålt sina själar till djävulen, andra anar en förbannelse. Sanningen i fallen med de jag nämnt är att de levde självförbrännande liv och att ingen lyckades få dem att sluta i tid. Eller var det ingen som brydde sig? Höjden av cynism är webbsidan där man genom att gissa rätt på frågan When will Amy Winehouse die? kunde vinna en iPod.

Hur det än ligger till är det deprimerande med bortslösade begåvningar, men deras musik kan vi fortfarande tack och lov lyssna till. Klicka på namnen för att se vad som finns på biblioteken:

Jimi Hendrix  

Brian Jones

Janis Joplin

Amy Winehouse

Jim Morrison

Kurt Cobain

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s