Kategorier
Aktuellt Naturrutan

Fågelsång

Av Jeanette Malm

Koltrast

Visst är det skönt när temperaturen börjar stiga och dagarna blir längre och ljusare, träden knoppas och blommorna slår ut. Alla dessa vårtecken är små (stora) under men om jag får välja är nog fåglarnas återkomst det som är allra mest efterlängtat.

Vinterfåglarna får sitt i vår trädgård, både talgbollar och solrosfrön, och verkar inte alls lida någon nöd även om grannkatten utgör ett ständigt, latent hot.Mesar och finkar i all ära, men när den första koltrasten tar ton eller de första strandskatorna så kaxigt knatar fram på sina röda ben på stranden, då är det VÅR.

Är man intresserad av fåglar och fågelskådning och vill lära sig mer, är biblioteket ett bra ställe att börja på. Hyllan du ska leta efter är märkt Ugg (nej, det är inte en förkortning av uggla, utan en klassifikationskod för ämnet fåglar). Här hittar du till exempel Fågelsång: 150 fåglar och deras läten. Med boken följer en ljudmodul där man får höra fågelns sång samtidigt som man läser om den.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s