Kategorier
Musikbruset Nytt på hyllan Ut i världen

Pop och politik

Av Jeanette Malm

Bild

Om man gillar både musik och politik finns en given favoritskribent : Andres Lokko. Inte så att han skriver enbart om band med politiska preferenser, inte alls,  även om det förekommer. Det Lokko gör är att se tecken i tiden och som visar vart vi är på väg, och varför. Eller som  förlaget marknadsför den nyutkomna krönikesamlingen David Cameron fick nyligen sin cykel stulen : ”… är boken för alla som går runt med den gnagande misstanken om att allt håller på att gå käpprätt åt helvete, men som fortfarande orkar skratta åt det.”

Lokko skriver smart och välunderbyggt om upplopp i London, om vad riksdagsmännens (och –kvinnornas) musiksmak egentligen berättar, om varför Dansbandskampen är ett tecken på ganska otäcka strömningar i Sverige och om varför det är viktigt att vara snäll.

Rubriken anspelar på Anna Charlotta Gunnarssons radioprogram med samma namn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s