Kategorier
Träningstips

MARATHON & LYCKA I BROMÖLLA

Teckning av maratonlöpare

Av Tomas Johansson

Det regnade småspik i Bromölla i början av november. Min plan var att springa ett marathon i denna ”inavelshåla” för att citera servitrisen som tog upp beställningen i Kristianstad på middagen efteråt. Under de drygt tre och en halv timma som jag spenderade i ett lyckorus på Bromöllas landsbygd såg jag inga märkbart defekta människor som skulle kunna härledas från Egyptens forna faraoners syskonkärlek. Jag har bara gott att tala om från det Bromölla jag såg. En vacker landsbygd och välorganiserad tävling. En trevlig och välproportionerad publik. Det slutade till och med regna vid start.

Till min höggravida fru som undrade hur det gick, sa jag att det var den lyckligaste dagen i mitt liv. Den lyckligaste dagen i mitt liv spenderade jag alltså i Bromölla i början av november på asfalterade gator runtom på landsbygden. Det skall tilläggas att det var en 4-varvsbana…

Dagen efter tävlingen var jag inte särskilt kaxig. Min fru var tämligen likgiltig och kall för mina plågade stönanden. Jag fick knappt ett hej eller hej då. Jag började känna att detta inte kommer bli den lyckligaste dagen i mitt liv.

Jag tog mig smärtsamt till jobbet. Väl där gick det mesta bra, men tankarna vandrade till min likgiltiga och kalla fru. På hemvägen från jobbet funderade jag allvarligt på att trösta mig själv med att köpa en Ipad Air till mig själv. Jag var väldigt nära att köpa en, men beslutade mig i sista stund för att avvakta ett litet tag till.

Väl hemma öppnade jag dörren och frågade min fru om det är någon idé att jag tar av mig kläderna då jag tänkte att det var lika bra att storhandla med en gång. Hon svarar vasst: Har du inte tänkt uppvakta mig ens lite grand?

Nu när hon sade det så visste jag självfallet att det var hennes födelsedag. Jag hade bara glömt bort det just idag… Då jag är både snabbtänkt och väldigt charmig (enligt min fru) så föreslog jag, att vi istället för att storhandla, går ut och äter.

Det skall tilläggas att vi fortfarande är lyckligt gifta.

Jag vill rekommendera dessa två webbsidor om löpning som jag tycker är väldigt bra:

http://www.marathon.se/

http://www.runnersworld.com/

Den enda svenska och väldigt välskrivna tidskriften som handlar om löpning,Runner’s World, är ett måste.

Inspirerande böcker om löpning är:

Vad jag pratar om när jag pratar om löpning av Haruki Murakami

Born to run: jakten på löpningens själ av Christopher McDougall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s