Kategorier
Aktuellt

Augustnominerade

august

Nu är det högtidsdagar för litteraturintresserade! För en vecka sedan vankade vi oroligt runt i väntan på Det Stora Tillkännagivandet, alltså vem som skulle tilldelas årets Nobelpris i litteratur.

Igår var det dags igen, nu var det tid för Augustprisnomineringarna. Av 148 inskickade förslag har juryn gallrat fram sex kandidater till priset som är 100 000 kronor och en fin statyett. Säkert blir det också skjuts på försäljningssifforna så där lagom till jul.

Den här bloggen vill lyfta fram facklitteraturen, om de skönlitterära nomineringarna kan ni säkert läsa på annat håll. Årets nominerade i fackbokskategorin är:

  • Dan Josefsson : Mannen som slutade ljuga. Berättelsen om Sture Bergwall och kvinnan som skapade Thomas Quick. Ännu en bok om gåtan Thomas Quick, den här gången om personerna som enligt författaren skapade en seriemördare.
  • Lena Sundström : Spår Om svenskegyptierna som fraktades från Sverige av CIA-agenter till tortyr i Egypten. Som vanligt när Lena Sundström skriver detaljrikt och väl underbyggt.

I slutet av november får vi reda på vem som vinner. Jag håller på Uusma och Sundström!

august_web_02

Nominerade i kategorin Årets svenska fackbok – förutom Eva Röse längst till vänster, som är Augustprisets konferencier. Fr. vä Bea Uusma, Lena Sundström, Dan Josefsson, Marie Mandelmann, Gustav Mandelmann och Tore Janson. Johan Persson och Martin Schibbye frånvarade. Foto: Sören Andersson.

Jeanette Malm, bibliotekarie på Stadsbiblioteket i halmstad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s